Movie
06 Sep 2019

Proiecții în aer liber și cine-concerte în Sinagogă


Titluri noi și producții premiate în festivaluri importante vor face deliciul spectatorilor care se vor bucura de acces gratuit la toate evenimentele programate în Piața Unirii. În prima seară, de la 20:30, cinefilii vor urmări în aer liber comedia romantică Un om fidel (Un homme fidele), cel de-al doilea lungmetraj din cariera regizorală a starului francez Louis Garrel, protagonistul filmului alături de soția sa, faimoasa Laetitita Casta. O surpriză de proporții îi așteaptă pe orădeni sâmbătă, de la aceeași oră. În cel mai nou film al regizorului Veit Helmer, Sutienul (The Bra), ei o vor recunoaște pe îndrăgita actriță Maia Morgenstern, într-un rol de-a dreptul savuros. De neratat în ultima seară de festival, Jocuri de putere (El reino) este un thriller politic trepidant, în regia spaniolului Rodrigo Sorogoyen.

Orădenii vor putea urmări filme în aer liber și la Cetate, seară de seară, începând cu ora 21:00. O odă emoționantă adusă masculinității va înduioșa publicul vineri, la proiecția Versuri pocite (Rossz versek), cel mai nou film al regizorului Gábor Reisz. Sâmbătă seară, Parking va rula în prezența regizorului Tudor Giurgiu, aducând pe marele ecran povestea de iubire a unui poet român emigrat ilegal în Spania. Seara de duminică este rezervată îndrăgitei pelicule românești Moromeții 2, de la proiecția căreia nu va lipsi actorul Gheorghe Visu.

Sinagoga Neologă Sion va fi și în acest an gazda evenimentelor muzicale speciale incluse în programul TIFF Oradea. La finalul fiecărei zile de festival, începând cu ora 21:00, iubitorii de film se vor delecta cu o serie de cine-concerte spectaculoase, cu titluri de referință din cinematografia mută, acompaniată live de artiști muzicali autohtoni și invitați speciali la eveniment.