Movie
26 Jun 2019

EducaTIFF – 3 proiecții pentru micii cinefili la TIFF Sibiu


Copii, tineri, părinți, bunici și cadre didactice sunt așteptați, începând de vineri și până duminică, de la ora 11:00, în Sala Mică a Centrului Cultural „Ion Besoiu”, la proiecțiile EducaTIFF, programul de educație cinematografică al Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Prima dintre ele, Noi, coioții (r. Marco La Via, Hanna Ladoul, 28 iunie), îi provoacă liceeni să răspundă la întrebarea: crezi că ești în stare să dai piept cu viața, de capul tău, atunci când termini școala? Producția franceză îi are protagoniști pe Amanda şi Jake, doi îndrăgostiți care vor să o ia de la capăt în Los Angeles. Primele 24 de ore din noua lor viaţă îi va purta de-a lungul şi de-a latul oraşului, oferindu-le mai multe surprize şi probleme decât s-ar fi aşteptat.

Ninja în pătrățele (r. Thorbjørn Christoffersen, 29 iunie) este o comedia daneză, potrivită pentru categoria de vârstă 12+. Filmul îmbină un atac asupra consumerismului, cu bullying-ul și cu vendeta personală a unui antic războinic japonez.

Ultima zi de festival aduce pe ecrane, pentru cei mici, documentarul elvețian Unde ne e locul? / Where We Belong (r. Jacqueline Zünd, 30 iunie). Filmul prezintă cele două lumi diferite care se nasc atunci când părinții se separă și familia se destramă. Acesta explorează realitatea şi arată curajul, inteligenţa şi umorul cu care copiii îşi înfruntă situaţia.

Intrarea la proiecțiile din cadrul EducaTIFF este liberă.