fbpixel
Movie
21 Jun 2019

Filme în premieră la TIFF Sibiu


Între 27 și 30 iunie, Festivalul Internațional de Film Transilvania ajunge la Sibiu și aduce în program două filme care abordează în mod îndrăzneț adevărate simboluri internaționale din lumea muzicii și a sportului.

Astfel, cinefilii vor putea vedea la cea de a 13-a ediție TIFF Sibiu, în premieră în România, cel mai nou film al regizorului Danny Boyle, laureat cu un Oscar în 2009 pentru Slumdog Milionaire și cunoscut pentru titluri precum Trainspottig, 127 hours, 28 days later sau The Beach. Povestea unei lumi în care formația The Beatles nu a existat vreodată, Yesterday, se va vedea în premieră națională la Sibiu pe 28 iunie, în Piața Mare, de la ora 22:00. Prezentat în premieră la Tribeca IFF, filmul îl are în rol principal pe Himesh Patel care joacă rolul unui cântăreţ ce face eforturi de a se afirma într-un oraş mic din Anglia. În ciuda sprijinului primit din partea prietenei din copilărie, visurile lui se destramă uşor, uşor. După un accident bizar, el se trezeşte şi descoperă că The Beatles nu a existat vreodată.

O altă premieră dedicată sibienilor este și documentarul Diego Maradona, realizat de Asif Kapadia, laureat și el cu un Oscar în 2015 pentru biopicul Amy. Acesta va fi proiectat tot în Piața Mare, duminică 30 iunie, de la ora 22:00.

Pelicula a avut premiera mondială în această primăvara la Cannes IFF și reușește să surprindă toată euforia și catastrofa deopotrivă, într-un documentar unic despre cel numit Mâna lui Dumnezeu”(The Guardian). Incluzând imagini de arhivă nedifuzate până acum și interviuri cu Maradona, filmul explorează cariera celui mai mare fotbalist din lume, în timp ce oferă acces și la culisele vieții sale personale, frecvent agitată și plină de controverse