27 Mar 2015

Stockholm - castigatorul TIFF 2014 - din 13 februarie la Cinema Elvire Popescu


Stockholm, castigatorul marelui premiu la editia din 2014 a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), va putea fi vazut din 13 februarie la Cinema Elvire Popescu. Programul complet al reprezentatiilor si bilete in avans gasiti pe Eventbook.ro

Stockholm prezinta o intalnire aparent banala, intre un baiat si o fata. El ii marturiseste ca s-a indragostit la prima vedere, ea nu-l crede. Pe parcursul plimbarii lor nocturne prin Madrid, fiecare isi dezvaluie treptat dorintele, secretele, dar si cateva minciuni nevinovate. Curand, insa, vor reveni cu picioarele pe pamant, in realitatea dura a luptelor pentru control, a jocurilor psihologice si a conflictelor intre sexe. Stockholm ne ofera ocazia extraordinara de a observa relatiile dintre tinerii din ziua de azi.

in rolurile principale sunt Aura Garrido si Javier Pereira. Stockholm a castigat la TIFF 2014 si doua premii pentru “Cea mai buna interpretare”. Anul trecut, productia a fost un adevarat succes in Spania, castigand premiul pentru “Cea mai buna interpretare” la Premiile Goya si de “Cel mai bun film” la Feroz Awards.

Stockholm este un film independent si sustinut si cu ajutorul crowdfunding- ului si a fost filmat in aprilie 2012 si premiat un an mai tarziu la Festivalul de Film de la Malaga. Filmul s-a dovedit a fi o revelatie autentica.

“Filmul are o abordare nordica, in ceea ce priveste distantarea, dar vorbeste despre ceva ce, in fond, este mediteranean. si, uneori, poate tocmai ceea ce este diferit de spatiul tau te atrage. Scenariul creioneaza doua directii distincte ale povestii, asa ca am vorbit cu directorul de imagine sa diferentieze cele doua momente, sa fie total diferite si in felul in care dozeaza si distribuie lumina. La inceput, amandoi scenaristii ne-am dorit sa scriem povestea unui sechestru si sa introducem cumva in aceasta poveste sindromul Stockholm. Dar ne interesa si sa ii dam un alt ton. Voiam o poveste cotidiana, nu un film de actiune sau politic." declara regizorul Rodrigo Sorogoyen, pentru care Stockholm este cel de-a dolea proiect de lung metraj. 

Trailer: