Concert de jazz «HEROES – Tribut lui David Bowie

Concert de jazz «HEROES – Tribut lui David Bowie Paolo Fresu (trompetă, fligorn, efecte), Petra Magoni (voce), Filippo Vignato (trombon, efecte), Francesco Diodati (chitară), Francesco Ponticelli (contrabas, bas electric), Christian Meyer (baterie)

Concert de jazz «HEROES – Tribut lui David Bowie

Paolo Fresu (trompetă, fligorn, efecte), Petra Magoni (voce), Filippo Vignato (trombon, efecte), Francesco Diodati (chitară), Francesco Ponticelli (contrabas, bas electric), Christian Meyer (baterie)

Renumitul interpret italian de jazz Paolo Fresu vine la București cu un concert extraordinar: HEROES – Tribut lui David Bowie. Paolo Fresu interpretează muzica lui David Bowie. Doar atât și ar fi de ajuns pentru o știre de prima pagină.

„De îndată ce mi-a fost propus acest proiect” (de către primăria unei localități din regiunea Toscana, unde Bowie și-a făcut prima apariție publică în Italia în 1969, pe când era un necunoscut), declară Paolo Fresu, „m-am simțit onorat și emoționat. Am decis să alcătuiesc o trupă unică, special creată, cu mari muzicieni eclectici provenind din medii diferite, chiar îndepărtate de jazz. Cred că e un lucru de o mare valoare. Abordarea muzicii lui David Bowie este o emoție deosebită și, de asemenea, o oportunitate extraordinară pentru noi toți”.

Fresu și partenerii săi au prelucrat aproximativ treizeci de piese, inclusiv Life on Mars, This Is Not America, Warszawa, When I Live My Dreams. Fiecare membru al trupei a contribuit la aranjamente, conferind varietate și mai mult dinamism proiectului. Petra Magoni, ca vocalistă, se bucură de o mai mare libertate, dar concertul este centrat pe munca în echipă. Revenind la cuvintele lui Fresu: „Bowie este un autor nemuritor care a fost mereu aproape de jazz. Vom încerca să avem cel mai mare respect pentru arta lui, dar și să fim inovativi, abordând aceste cântece dintr-o perspectivă nouă”.

Componența trupei, pe scurt:

• Paolo Fresu: un artist plurivalent, unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni italieni de jazz din lume. Sunetul trompetei sale, așa cum spune Carla Bley, este cu adevărat unic în lume.

• Petra Magoni: de la Bobby McFerrin la muzica sacră, trecând prin rock și prin Musica Nuda. Puține voci și personalități din lumea aceasta sunt atât de eclectice.

• Filippo Vignato: a crescut într-o familie în care muzica a fost întotdeauna la ea acasă și ... se poate și auzi. A primit note maxime atât la Conservatorul din Paris, unde a studiat, cât și de la publicul și criticii cu care a intrat în contact. Unul dintre cei mai buni tromboniști din lume.

• Francesco Diodati: “Diodati’s guitar language is original, diverse and totally contemporary. He can rock out” – Jazztimes

• Francesco Ponticelli: „un fel de croitor pe comandă, capabil să construiască arhitecturi muzicale de înaltă calitate și să-și extindă cercetările pe întinsa mare a muzicii care contează”

• Christian Meyer: Nu doar trupa Elio e le Storie Tese, ci și o veritabilă energie elvețiană, capabilă să miște și să facă totul în jur să se miște. Un fel de chintesență a ritmului tout-court.

Partener: Muzeul Național de Artă al României

Parteneri media: Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, Agerpres, Zile și Nopți, Observator Cultural, Eventbook.

 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend