Cine-concert Malombra

Cine-concert Malombra Acompaniament live Julie Roué

Cine-concert Malombra

Acompaniament live Julie Roué

Anul acesta, TIFF va fi gazda unei premiere artisticeîn România: două compozitoare, dirijoare și interprete au acceptat provocarea de a compune coloana sonoră pentru un film mut, un clasic al genului gothic melodrama,Malombra (1917). Julie Roué (Franța) și Simona Strungaru (România) își vor dezvălui pentru prima dată versiunile live la TIFF 2020, în două zile diferite, la Cercul Militar din Cluj-Napoca.

Malombra este o silent diva melodrama tipică epocii și unul dintre filmele de început semnate de prolificul cineast italian Carmine Gallone. În atmosfera gotică a unui castel, o tânără – interpretată de o celebritate a vremii, Lyda Borelli – descoperă scrisoarea unei femei aparent ucise de unchiul ei. Malombra începe să se identifice cu ea și caută să se răzbune.

Diva italiană din 1917 va primi un soundrack tehno pop experimental, în premieră absolută, pe 30 mai,de la ora19.00,la Cercul Militar din Cluj, când Julie Roué va acompania live filmul alături de percuționistul Stan Delannoy. Julie Roué cântă la pian, chitară și multe alte instrumente și transformă în muzică tot ce-i cade în mână: scoici, sticle și cutii de metal. Muzica sa e o fuziune între clasic, jazz, electro, world music și experimental, cu o puternică influență pop. A compus coloana sonoră a peste 40 de filme, unele premiate la Cannes, iar anul trecut și-a lansat primul album electro pop, About Luke.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Festival La Rochelle Cinéma din Franța.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe