Cine-concert Malombra

Cine-concert Malombra Acompaniament live Simona Strungaru

Cine-concert Malombra

Acompaniament live Simona Strungaru

Două compozitoare, dirijoare și interprete au acceptat, în premieră, provocarea de a compune coloana sonoră pentru un film mut, un clasic al genului gothic melodrama,Malombra (1917). Julie Roué (Franța) și Simona Strungaru (România) își vor dezvălui pentru prima dată versiunile live la TIFF 2020, în două zile diferite, la Cercul Militar din Cluj-Napoca.

Malombra este o silent diva melodrama tipică epocii și unul dintre filmele de început semnate de prolificul cineast italian Carmine Gallone. În atmosfera gotică a unui castel, o tânără – interpretată de o celebritate a vremii, Lyda Borelli – descoperă scrisoarea unei femei aparent ucise de unchiul ei. Malombra începe să se identifice cu ea și caută să se răzbune.

Malombra va primi o viziune muzicală complet nouă, în primă audiție, interpretată de Simona Strungaru, pe 4 iunie, de la ora 19.00, tot la Cercul Militar. Alături de ea, alte două nume mari ale scenei românești: Sebastian Burneci (trompetă) și Adi Tetrade (percuții). Apreciată pentru experimentele sale cu clasic, jazz și electro, Simona revine la TIFF după ce, în 2016, a dirijat Orchestra Operei Maghiare într-un cine-concert memorabil la Castelul Banffy: Haxan. Simona este pianistă și dirijor permanent al Bucharest Jazz Orchestra și Sonomania, a compus suite simfonice pentru orchestră, live electronics și live street art, coloane sonore pentru animații și musicaluri. A colaborat cu trupe (Urma, Cobzality), artiști și orchestre de renume, iar anul trecut a lansat proiectul Firestarter by DIOSA (un alter-ego al artistei, inspirat de filme horror), orchestrând piesele The Prodigy pe scena festivalului Awake.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Festival La Rochelle Cinéma din Franța.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe