Cine-concert A Tolonc: Nedorită (The Undesirable)

Cine-concert A Tolonc: Nedorită (The Undesirable) Muzica live: Dj Dubase (Oradea)

Cine-concert A Tolonc: Nedorită (The Undesirable)

Muzica live: Dj Dubase (Oradea)

Titlu film: Nedorită / A Tolonc / The Undesirable,
Regizor : Mihály Kertész (Michael Curtiz)
Anul : 1914
Durata : 67’

Unul din primele filme mute ale cel care urma sa devina celebrul regizor al filmului Casablanca, Michael Curtiz (Mihály Kertész). Liszka Angyal descoperă că bărbatul pe care îl credea sa fie tatăl ei este de fapt unchiul ei, iar mama ei este în închisoare pentru că și-a ucis adevăratul tată. Fata din Transilvania este abandonată așa că se mută în oraș pentru a deveni servitoare in casa unei familii instarite. Ea ocupă o poziție în familia Kontra unde se indragosteste de tânărul stăpân al casei, Miklós. Cu toate acestea, ea este acuzata de furt, și trimisa înapoi în satul ei. O neașteptata intorsătura a evenimentelor o aduce pe tanara Liszka fata in fata cu mama ei, care a fost recent eliberată din închisoare.

Povestea se bazează pe o piesă de teatru a lui Ede Tóth, iar scenariul este semnat de Jenő Janovics, producator, scenarist si adevarat pionier in cinematografie datorita studiourilor Transsylvania pe care le fondeaza la Cluj in anii 1910. The Undesirable / A Tolonc ne duce in frumoasele peisaje si obiceiuri ale Transilvaniei rurale de la inceput de secol 20.

Filmul va fi acompaniat muzical de artistul oradean Dubase. Acesta a pus in anul 2002 bazele labelului Guerilla Outernational, sigla sub care organizeaza numeroase petreceri si promoveaza breaks-ul alaturi de Leizaboy. Unul dintre primii artisti din Romania care a acompaniat live filme. Primele cine-concerte le-a realizat in cadrul TIFF Cluj Napoca, unde a reilustrat sonor filme mute alese din arhivele cinematografiei.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe