Cine-concert: Tabu

Cine-concert: Tabu TIFF.22

Cine-concert: Tabu

TIFF.22

Vineri, 16 iunie, 19.00, Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Regia: F.W. Murnau, 1931

Muzică originală: Violeta Dinescu

Interpretare live: Trio Contraste & Dorin Cuibariu

O capodoperă a filmului mut într-o nouă viziune muzicală

Ultimul film regizat de legendarul F.W. Muranu, Tabu – o poveste din Marea Sudului, ne poartă pe idilica insulă Bora Bora, unde doi tineri trăiesc o frumoasă poveste de dragoste. Viața lor se schimbă radical când fata este declarată Fecioara Aleasă a comunității. Orice bărbat care o privește sau o atinge este condamnat la moarte. Refuzând să se despartă, cei doi tineri îndrăgostiți fug pe o altă insulă, considerată decadentă din cauza colonialiștilor francezi. Aici, tânărul se angajează culegător de perle, dar nu reușește să înțeleagă pe deplin conceptul de bani și își face rapid datorii. Lucrurile se complică și mai mult când liderii comunității lor natale îi găsesc și vor să îi pedepsească.

Fascinată de structura formei muzicale a acestui film, compozitoarea Violeta Dinescu a recurs la un material ce a intrat în dialog cu oamenii, locurile și povestea din Tabu, stabilind corespondențe, comentarii sau contrapuncte la imaginile de pe ecran. Muzica va fi interpretată live de Trio Contraste și Dorin Cuibariu.

Cine-concertul Tabu – o poveste din Marea Sudului este prezentat la TIFF de Ligeti Festival și Transylvania Art and Science.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe