BUENOS AIRES TANGO NIGHTS

BUENOS AIRES TANGO NIGHTS

BUENOS AIRES TANGO NIGHTS

BUENOS AIRES TANGO NIGHTS – este un spectacol complet de tango argentinian  de  muzica și dans pus în scenă de „Cluj Tango Orchestra„ alaturi de dansatori profesionisti de tango cu ocazia zilei internaționale a tango-ului argentinian

Spectacolul are o durata de 100  de minute,  in doua acte  și este un periplu muzical prin cele mai frumoase tango-uri argentiniene și românești.

Solisti protagoniști sunt IULIA MERCA- mezzosoprană a Operei Naționale din Cluj Napoca, MARCOS MARTHIN- cantautor- Buenos Aires ( Argentina), alături de actrița ELENA IVANCA – Teatrul National din Cluj Napoca, care ne va fi gazdă  prin lumea mistică și provocatoare a tango-ului

Cluj Tango Orchestra” este prima orchestră de tango argentinian din Transilvania, compusă din muzicieni români profesioniști, membrii ai Filarmonicii de Stat Transilvania și ai Operei Naționale din Cluj Napoca. Cu o vastă experiență scenică, atât pe scenele Filarmonicilor din țară, cât și a festivalurilor de tango argentinian din România și din străinătate, aceștia aduc în fața publicului larg magia muzicii de tango argentinian.

Repertoriul orchestrei este compus în mare parte din lucrări ale Filarmonicii „Del Tango” Buenos Aires, pentru Tango sextet, aranjamente muzicale de către Julian Agustin Caeiro ( Argentina), maestrul Wim Wurman- ( Rotterdam) și nu în ultimul rand aranjamente propuse de solista noastră, Iulia Merca!

În repertoriu regăsim lucrări de tango nuevo (Astor Piazzolla, Hugo Diaz) sau tango salon /milonga/vals (Osvaldo Pugliese, Francesco Canaro, Rodolfo Biagi, Anibal Troilo, Carlos Gardel, Pedro Laurenz, Juan D’Arienzo) dar și prelucrări ale tango-ului românesc din perioada interbelică.

Invitat special din Argentina :

MARTHIN MARCOS- cantautor,  solist vocal si chitarist, cu o cariera muzicala bogata , atat in Argentina cat si in Spania, acesta va aduce în fata dumneavoastră tango ul în stare pură din saloanele de tango din Buenos Aires. Crescut intr o familie in care se cânta și se dansa tango, acesta  spune despre el ca nu isi poate imagina viata fără a canta tango . Invitat special alături de „Cluj Tango Orchestra „ pe scenele Filarmonicilor, aduce cu el limbajul „ Lunfardo” specific tango ului argentinian.

Invitată specială:

ELENA IVANCA – este actriță a Teatrului Național din Cluj cu o bogată carieră artistică atât în teatru cât și în film.

Este absolventă a Facultății de Teatru din Cluj Napoca, a unui masterat ce are ca temă ,, Dicția sau Vorbirea de performanță” iar în 2012 obține titlul de Doctor în Teatru, cu lucrarea ,,Gestul ca mediator și creator de sens.De la text la întruparea personajului”

Rolurile de mare anvergură, colaborările și activitatea pedagogică i-au adus numeroase premii și recunoaștere, dar ceea ce o caracterizează poate cel mai bine este pasiunea și dăruirea pentru profesie și oameni.

CLUJ TANGO ORCHESTRA

IULIA MERCA – mezzosoprană (Opera Națională Cluj)

Cu o prezență scenică magnetică și impunătoare, cu o voce inconfundabilă, în 18 ani de activitate a debutat în peste 40 de roluri de operă, operetă sau musical, atât în țară cât și în străinătate. Activitatea artistică a Iuliei cuprinde concerte camerale de muzică si poezie, spectacole de musical, operă si teatru, interpretările sale fiind apreciate pe numeroase scene ale lumii: Tokyo, New York, Kulu- India, Viena, Praga, Paris, Roma. A obținut marele premiu la concursul internațional de Canto „ Haricleea Darclee”, premiul I la Festivalul Lied-ului românesc ( Brașov 2003), premiul pentru cea mai bună solistă în cadrul festivalului Operelor Naționale de la Iași.

Maestrul CLAUDIU HONTILĂ – vioară (Filarmonica de stat Transilvania)

Cu o activitate concertistică-solistică impresionantă ,de pe 20 de ani în Japonia, America și Europa, fost concert-maestru al Filarmonicii „Vienna Strauss„ , profesor colaborator al catedrei de tango argentinian din cadrul Academiei de Muzică din Rotterdam, maestrul Claudiu Hontilă este conducătorul muzical al orchestrei.

-Concert maestru la „Noua Orchestra Transilvana„

  • Profesor colaborator al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima„ din Cluj Napoca.

ELENA GHEMEȘ – violoncel (Opera Națională Cluj)

Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj Napoca, actualmente artist instrumentist al Operei Naționale din Cluj Napoca, cu o experiență de aproape 20 de ani pe scenă, Elena este un muzician complet, cu o tehnică impecabilă și cu o mare acuratețe în execuție.

Canta pe marile scene ale Clujului și ale tarii  în calitate de instrumentist al Operei Naționale, alături de solisti celebri de operă precum Jose Carreras sau Placido Domingo.

IRINA INDREI – pian (Colegiul de Muzică Sigismund Toduță)

Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj Napoca, cu o activitate scenică diversă, iubitoare a muzicii de tango și pasionată a lucrărilor de Astor Piazzolla, Irina este „ motorul „ armonic si ritmic al orchestrei. Este un instrumentist complet, cu o bogată experiență scenică și pedagogică, actualmente fiind profesor titular la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță„ – catedra pian principal.

Aranjamente pian – Julian Agustin Caeiro (aranjor al Filarmonicii del Tango BsAs).

SORIN ROBERT INDREI – bandoneon

Absolvent al Facultății de Muzică din București, membru fondator al Asociației „Cluj Tango Orchestra”, Robert este primul român care cântă la bandoneon în cadrul unei orchestre. Se specializează în mod constant în arta bandoneonului, fiind cursant  al profesoarei Yvonne Hahn – Franța și al maestrei Ayelen Pais – Argentina, având o evolutie frumoasă în ultimii ani pe scenele festivalurilor de tango argentinian din România.

EMANUEL ELCEAN-contrabas

Student in anul 4 la Academia de muzica din Cluj Napoca, este un obișnuit al scenelor și al sălilor de concerte încă din perioada liceului. Cu o tehnică frumoasa si precisă, acesta împlinește suportul armonic al orchestrei.  Spune despre el ca nu si-ar mai vedea viata altfel decât alături de contrabasul lui.

Un tânăr talentat care are un parcus artistic minunat !

Asociația Cluj Tango Orchestra concertează sub egida Ambasadei Republicii Argentina în România, fiind partener de imagine cu Opera Națională din Cluj Napoca și cu Colegiul de Muzică Sigismund Toduța.

Gazda noastră este cinematograful „ Florin Piersic „ din Cluj Napoca,  o locație emblematica a orașului, unde se desfășoară unele din cele mai frumoase evenimente culturale

Dansează în acest spectacol, dansatorii de tango argentinian din Cluj Napoca,  de la „ Compania de Tango Cluj „ și „ Cluj Tango Studio”.

Bilete la acest spectacol sunt în vânzare online pe eventbook.ro și la casieria cinematografului „ Florin Piersic „ din Cluj Napoca.

Spectacolul va avea o pauză de 20 de minute intre cele 2 acte, pauză in care publicul poate servi o băutură răcoritoare, un pahar de vin sau o mica gustare de la open-barul cinematografului.

Copiii sub 14 ani au acces gratuit dacă sunt însoțiți de adulți plătitori de bilet, deasemenea și persoanele cu dizabilități au acces gratuit la acest spectacol.

Noi va invitam  cu drag sa sărbătoriti alături de noi ziua internațională a Tango-ului Argentinian,  sa ascultati muzica noastră, poveștile nespuse din tango, și să savurati acest minunat dans, numit Tango, care face parte din patrimoniu cultural imaterial al UNESCO!

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe