Cine-concert Moartea lui Dracula

Cine-concert Moartea lui Dracula TIFF.23

Cine-concert Moartea lui Dracula

TIFF.23

Dracula’s Death / Moartea lui Dracula, r.  Károly Lajthay, Austria, 1921

Despre Moartea lui Dracula se spune că este primul film din lume despre personajul creat de Bram Stoker. Acesta a fost produs în Budapesta în 1921 și îl are drept co-scenarist pe Michael Curtiz, care înainte să se mute la Hollywood și să câștige un Oscar pentru Casablanca și-a început cariera la Cluj-Napoca. Începând cu 2018, studenții departamentului media al Universității Sapientia din Cluj au participat la o serie de ateliere de filmare pe peliculă, al căror scop final este realizarea unui remake după Moartea lui Dracula, care a fost pierdut în întregime în anii ‘40.

Regizorul Lakatos Róbert Árpád este coordonatorul proiectului. Muzica pentru acest cine-concert a fost compusă de compozitorul francez Miquèu Montanaro și va fi interpretată de 12 instrumentiști.

Producător creativ: Róbert Lakatos

Regizori: Attila Gödri, Gyopár Buzási, Flóra Kovács, Szabolcs Benedek, Orsolya Orbán, Boglárka Farkas, Nóra Miklós, Zsófia Makkai

Actori: Tibor Pálffy, Enikő Molnár, Lehel Salat, Áron Dimény, Lóránd Váta, Ervin Szűcs.

Directori de imagine: Endre Dózsa, Ádám Török, Balázs Rokaly, Balázs Bodor, Gergő Jancsik, Csaba Dénes

Editor: Alexandru Böjthe

Coreographer: Ferenc Sinkó

Muzică originală & interpretare live: Miquèu Montanaro

Muzicieni: Miquèu Montanaro, Baltazar Montanaro, Sebille Christian, Ádám Móser, Renáta Gyárfás, Sára Domahildi, Lilla Unger, Kamilla Kasabian, Andrea László, Nóra Krokovay, Attila Kis, Csaba Cserey.

Cine-concertul Moartea lui Dracula este produs de Asociația Cineaștilor Maghiari din Transilvania și Universitatea Sapientia

Proiect co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus

Locație
Data
Preț
Comandă
Locație
Data
18:00 - Miercuri, 19 Iunie 2024
Comandă

50 lei


Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe